Selasa, 29 Januari 2019

Passive Voice

Hello my friend, welcome to my blogger!!
Now I will answer the assignment given by My English teacher about Passive Voice. 

1.         Active : She is training all managers in this company.
Passive : In this company all managers are trained by her.

2.         Active : Poor people are not attending this big party.
Passive : This big party was not attended by poor people.

3.         Active : Teens are always playing the smartphones.
Passive : Smartphones are always played by teenagers.

4.         Active : The boss is calling Sue.
Passive : Sue is called by the boss.

5.         Active : My friends are not building this big mall.
Passive : This big mall was not built by my friends.

6.         ActiveHe was playing the guitar.
Passive : The guitar is played by him.

7.         ActiveThe human resource manager said that he was still processing my documents.
Passive : The human resources manager said that My document is still being processed by him.

8.         Active : Were they carrying bags? 
Passive : Are the bags carried by them.

9.         Active : Was she reading these lines?
Passive : Is this sentence read by her.

10.       Active : Teens are always playing the smartphones.
Passive : Smartphones are always played by teenagers. 

Cosplay Gathering

For all of Cosplay lover in our school!

We will hold a cosplay gathering. This event is aimed to make the entire cosplay lovers in our school exchange some mutual information about cosplay. The excellent events for the gathering are a dance competition, parody of Korean drama, and of course cosplay festival.

The cosplay gathering will be held on 15 March 2016 at School yard. For more information contact our Art teacher Miss Nani or Osis chairperson Saida.

Question:

1. Where can you read the announcement?
Answer : At School

2. What is the text about?
Answer : About Cosplay Meetings

3. When is a Cosplay meeting held?
Answer : The Cosplay meeting will be held on 15 March 2016

4. What is the purpose of holding cosplay meetings?
Answer : This event is aimed to make the entire cosplay lovers in our school exchange some mutual information about cosplay.

5. What are the events in cosplay meetings?
Answer : The excellent events for the gathering are a dance competition, parody of Korean drama, and of course cosplay festival.
Describing people


Name
Iwan Fals
He name is Iwan Fals
Age
57 years old
He is 57 years old
Nationaity
Indonesia
He is from Jakarta, Indonesia
Family
One son and two daughtersHe has one son and two daughaters
Job
Musicians and actorsHe is as musicians as Jambi
Type of company
- -
interests
  Singing
He interest in singing

He name is Iwan Fals. He is 57 years old. He is from Jakarta, Indonesia. He has one son and two daughters.  He is as Musician and actors as Jakarta. He interest in singing.




Mett Phil Knight


Name
Phil Knight
He is name phil knight
Age
65 years old
He is 65 years old
Nationaity
USA
He is from Oregan, USA
Family
Two sons and two daughter
He married with two sons and one daughter
Job
CEO
He is the founder and CEO of nike
Type of company
Sport and fitness company
It is a sport and fitness company
interests
Tennis, running and golf
He interest in tennis, running, and golf

Phil Knight is the founder and CEO of Nike, a sport and fitness company. He is from Oregon, USA. He is 65 years old. He is Married with two sons and one daughter. Knight loves sports, including tennis, running, and golf.

Selasa, 22 Januari 2019

SIMPLE PRESENT TENSE ( ACTIVE-PASSIVE)

1. many powerful young men  
    answer : many strong young people that                             Indonesia needs
2. She posts the story every day
    answer : the story she posted every day
3. The teacher teaches English once a week
    answer : once a week is taught by an English                     teacher
4. We do exercise every day
    answer : we are exercised every day
5. The professors plant the rice at the top of the buillding
    answer : planted by professors on the                                 building

SIMPLE PAST TENSE ( PASSIVE - ACTIVE )

1.The student created the blogs yesterday
   answer : Students created a blog yesterday.
2.The principal told the students to be good students
    answer  : to be a good student said to the principal
3. Many singers sang the song
    answer : the song was sung by many singers
4. She typed the letter last night
    answer : the letter was typed last night by her
5. We left the gate open
    answer ; the gate was left open for us
D. Take a look at the self introduction below. Make the same and introduce yourself

   Hello, my name is Rangga Kristianto. My friends call me Rangga. I'm from Indonesia. I live at Jakarta with my family. I'm student of SMKN 11 jakarta. My hobbies are playing football and swimming. Thank you😊

C. Language point to be : is, am, are

    Hi, i'm Rangga Kristianto, just call Rangg. I'm a student of 11 Jakarta Vocational High School. I am from Indonesia. I am from Jakarta. I am single. I'm the first child of 2 siblings. My interest to instrumen music. My favorite sport are playing football. 


X-OTKP 1





Senin, 21 Januari 2019

Job Titles

B. Job titles : write the words from the box under the corre
JOB
DEPARTMENTS
Teacher
engineer cashier
technician
personal assistant doctor
principal
manager lawyer



education
accountant finance
telephone operator
receptionist

direktor
marketing

Selasa, 15 Januari 2019

Introduce

Hi,
My name is Rangga Kristianto. You can call me Rangga. I'am fiveteen years old. I'am the First of two childern. I'am student of SMKN 11 Jakarta. I was born in Jakarta, June 18th 2003. My hobbies are playing football and swimming. I live in Way Seputih Street 1 Number 45 Grogol Jakarta. My dream is to be Directur. My favorite food is Grilled Chicken and My favotite drink is Milk. My favorite place is nature, because nature makes me calm. I think it's quite my introduction. Thank You :)

Passive Voice

Hello everyone!! I'm back again. On this blog i make test again about passive voice. Oh yeah, sorry if my writing is bad because ...